BEETSTERZWAAG – Yvon Jaspers, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, opende vrijdag 9 april de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. In deze tweede vakantielocatie van het Kinderfonds kunnen kinderen en jongeren met een handicap samen met familie of vrienden ‘onbeperkt’ vakantie vieren.

Yvon knipte een deur uit een groot beschilderd doek dat voor de binnenplaats van de Hoeve was gespannen. Daarachter verscheen de Friese popgroep Die Twa, om met een live optreden de opening muzikaal te omlijsten.

De vier vakantieappartementen van de Ronald McDonald Hoeve zijn zo ingericht dat jongeren met een handicap er zelfstandig kunnen functioneren. De gasten van de Hoeve hebben ook de beschikking over een gezellige binnenplaats, centrale woonkamer, royale groepskeuken en goed geoutilleerde wasserij. Ze kunnen bovendien ontspannen in de Wetterwille: een welnessruimte met een regendouche, droomplafond en muziekinstallatie.

De Ronald McDonald Hoeve biedt groepen kinderen of jongeren met een handicap de mogelijkheid om samen te komen, bijvoorbeeld tijdens een school- of sportkamp. Geschakeld kunnen de vakantieappartementen dienen als groepsaccommodatie.

Schoolklassen kunnen tijdens themaweekenden zwemmen, gebruik maken van de klimwand in de sporthal van Revalidatie Friesland, de natuur in trekken of culturele uitstapjes maken. Gehandicapte jonge sporters kunnen in de Hoeve verblijven en trainen in de aangepaste sporthal van Revalidatie Friesland. Op het terrein wordt ook een manege gebouwd, ingericht voor mensen met een handicap.

Naast een vakantievoorziening is de Hoeve een logeerplek voor ouders van kinderen die revalideren in Revalidatie Friesland. Zij kunnen verblijven in een van de vier gastenkamers van de Hoeve. Zo hoeft het kind zijn ouders niet te missen: een veilige en prettige gedachte.

Ook als ze er niet logeren kunnen gezinnen tijdens de behandeling even op adem komen in de Hoeve. Ze kunnen hier een kopje koffie drinken, een krantje lezen of een spelletje doen.