Een man en een vrouw zijn zondagmiddag om het leven gekomen door een ongeluk op de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Twee anderen liepen verwondingen op.Even na 16:00 uur reden vier auto’s op elkaar. De kop-staartbotsing maakte vier slachtoffers, van wie twee ernstig gewonden met traumahelikopters naar het ziekenhuis werden gebracht waar ze later overleden.

Hulpdiensten van zowel Friese als Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk verleenden eerste hulp. De slachtoffers zaten in drie auto’s. De inzittenden van de vierde auto kwamen met de schrik vrij. Hun wagen liep enkel blikschade op.

Meteen na het ongeval gingen de rijstroken richting Friesland dicht. De forensische opsporingsdienst deed onderzoek naar de toedracht. Betrokken en getuigen werden gehoord of zullen nog bevraagd worden.

Urenlange file

Intussen stond alle verkeer urenlang stil, wat op de Afsluitdijk een file van zo’n 5 kilometer in de richting Friesland opleverde. Rond 20:15 uur meldde Rijkswaterstaat dat een deel van de rijbaan weer ‘schoon en vrij’ was. Verkeer kon via een vluchtstrook weer verder rijden.