SC Cambuur-Leeuwarden is de tweede ronde van de Jupiler Play Offs vanavond slecht begonnen. In stadion De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat in Deventer werd namelijk met 2-0 van Go Ahead Eagles verloren. Breekpunt van de wedstrijd was de 40e minuut van de eerste helft. Toen ontving Jeffrey de Visscher namelijk een discutabele rode kaart van scheidsrechter Makkelie, waardoor de Leeuwarders meer dan een halve wedstrijd met een man minder moesten spelen. SC Cambuur-Leeuwarden mag echter nog volop hoop houden op het bereiken van de volgende ronde, want de thuisploeg vergat om na de 2-0 van Halil Çolak de definitieve en beslissende tik uit te delen en de geschiedenis leert ons dat het fanatieke publiek in Leeuwarden immers de thuisploeg tot grote hoogte kan brengen.

Na een van beide kanten aftastend begin kregen de Deventenaren via de bewegelijke Kari Arkivuo de eerste kans van de wedstrijd. Deze kans werd echter door David Meul op knappe wijze onschadelijk gemaakt. Vervolgens namen de mannen van trainer Stanley Menzo het heft nadrukkelijk in handen, wat resulteerde in een uitgelezen mogelijkheid voor Sandor van der Heide. Uit een pass van Robert van Boxel speelde hij zich fraai vrij voor doelman Remko Pasveer, maar zijn schot ontbeerde de nodige kracht en snelheid. Even later werd er op de rand van het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Mark de Vries. De vrije trap die hierop volgde werd helaas door Oguzhan Türk in de muur geschoten. Toen iedereen op de Leeuwarder openingstreffer zat te wachten, viel de 1-0 tamelijk onverwachts aan de andere kant. Jules Reimerink mocht na matig verdedigen vanaf rechts voorgeven, waarna Robert van Boxel op schlemielige wijze zijn eigen doelman verschalkte. Even later moest Jeffrey de Visscher na een overtreding op Jules Reimerink noodgedwongen het veld verlaten, waarna het beeld van de wedstrijd dramatisch kantelde. SC Cambuur-Leeuwarden werd in de verdediging gedrukt en de ploeg van Andries Ulderink dicteerde in het vervolg van de wedstrijd.

Al vroeg in de tweede helft werd het 2-0 door oud Cambuur speler Halil Çolak. Dit was een mentale dreun voor SC Cambuur-Leeuwarden, omdat vlak hiervoor een schot van Léon Hese vanaf 35 meter op de kruising uiteen spatte. Daarna restte SC Cambuur-Leeuwarden niks ander dan het tegenhouden van de Deventer aanvallen en ervoor zorgen dat de marge niet groter werd. Dat lukte uiteindelijk met het nodige kunst- en vliegwerk, hoewel Mark de Vries en Paul Beekmans in de tweede helft elk een goede kans kregen om het zo gewenste uitdoelpunt te scoren. Beiden konden net als Sandor van der Heide in de eerste helft de bal niet vol raken, waardoor het komende zondag een uitermate lastige maar zeker niet onmogelijke opgave wordt. We weten immers allemaal wat een kolkend Cambuur stadion teweeg kan brengen…

Opstelling Go Ahead Eagles: Remko Pasveer, Wout Droste, Dave Bus, Michael Jansen, Dennis Hollart, Jonathan Vosselman, Maikel Kieftenbeld, Kari Arkivuo (80. Joey Suk), Jules Reimerink, Donny de Groot, Halil Çolak (81. Patrick Gerritsen)

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Dennis van der Ree, Robert van Boxel, Léon Hese,Randy Rustenberg, Paul Beekmans, Oguzhan Türk (89. Rudy Jansen), Sandor van der Heide (60.Danny Guijt), Jeffrey de Visscher, Mark de Vries, Nassir Maachi (78. Kevin Diaz)

Scheidsrechter: D. Makkelie

Gele kaarten: Jansen, Çolak (Go Ahead Eagles), Hese, Van der Heide, Maachi (SC Cambuur-Leeuwarden)

Rode kaart: Jeffrey de Visscher (SC Cambuur-Leeuwarden)

Aantal toeschouwers: 4.753