Cambuur is er niet in geslaagd de slotronde te bereiken van de play-offs van 2010. Thuis  werd weliswaar met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Maar dat was helaas niet voldoende om de donderdag in Deventer opgelopen schade (2-0) te repareren.

KLIKHIER voor een fotoalbum!!

Dat betekende een fikse domper, die zeker niet strookte met de hooggespannen verwachting, die er vooraf bij een groot deel van de aanhang leefde. Go Ahead moest te doen zijn en in de finale zou er wel verder worden gekeken. Cambuur verloor voornamelijk van zichzelf. Over twee wedstrijden gerekend, werden zeker tien doelrijpe kansen niet benut. Daarbij had de ploeg in Deventer de pech een rode kaart en een eigen doelpunt te moeten incasseren. Die tegenslag is Cambuur niet meer echt te boven gekomen. De teleurgestelde  coach Stanley Menzo concludeerde na afloop terecht dat Cambuur het op cruciale zaken had laten liggen. Dat je in de uitwedstrijd vervolgens ook niet het broodnodige doelpunt maakt, breekt je dan thuis zuur op. Bij wedstrijden tussen twee gelijkwaardige ploegen komt het dikwijls op details aan, aldus de Cambuur-coach.

Net als donderdag viel er op de start van Cambuur niets aan te merken. Die was perfect. In het bomvolle en uiterst sfeervolle stadion werd met veel passie, strijd en wilskracht aan de missie begonnen. Al vallen doelpunten nooit te plannen, lekker is het wel als je al in de elfde minuut op voorsprong komt. De verre vrije trap kwam van de voet van linksachter Randy Rustenberg. Sandor van der Heide kopte door op Mark de Vries, die prachtig wegdraaide van Michael Jansen en doelman Remko Pasveer kansloos liet (1-0). Een scenario waar je vooraf van droomt. De nekslag voor de Deventenaren bleef in de eerste helft echter achterwege. Een vrije trap van Hese kon door Remko Pasveer in tweede instantie worden gepakt. Robert van Boxel had vlak voor de rust kunnen, nee moeten scoren, maar hij liet die droomkans onbenut. Vlak daarvoor had Maachi, na een schitterende pass van Sandor van der Heide de 2-0 op zijn schoen. Pasveer belette dat opnieuw. De ploeg van Ulderink, die nauwelijks in de buurt van Meul kwam, bleef voor het overige tamelijk laconiek onder de Friese druk. In plaats van furieus werd er

geleidelijk meer gedoseerd aangevallen door de ploeg van Menzo.

Toen tien minuten na de rust de defensie van Go Ahead met de voortreffelijke keeper Pasveer aan het hoofd, binnen enkele tellen een waar bombardement met schoten van Turk, Van der Heide en Rustenberg  opnieuw goed doorstond, begon de twijfel te knagen. Geluk was kennelijk niet de metgezel van de Leeuwarder equipe bij deze play-offs. Go Ahead verstoutte zich zelfs tot enkele linke counters. Bij een daarvan gaf de snelle Halil Colak, in plaats van zelf te schieten, af op de voor Donny de Groot in het veld gekomen Nigel Hasselbaink. Gelukkig voor Cambuur een verkeerde keuze. Hese redde uitstekend bij een doorbraak van Jules Reimerink. Kari Arkivuo toucheerde zelfs buiten bereik van Meul de lat. Aan de andere kant liet Rustenberg een knap, laag schot los, dat door Pasveer met moeite tot corner werd verwerkt. Het ongeduld groeide aan de kant van de thuisploeg en de tijd tikte steeds sneller weg. Ook in de vier minuten extra-tijd kreeg Cambuur het volwassen spelende Go Ahead niet op de knieen. Het blijft lastig, aldus Menzo, de oorzaak aan te wijzen. Kwaliteit en geluk spelen een rol. Wij hebben in de eerste wedstrijd geen goede basis gelegd voor het tweede treffen. Voor Cambuur zit er nu niets anders op dan te berusten en vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen.

Klikhier voor een fotoalbum!!

SC Cambuur: Meul, Hese, Van Boxel, Rustenberg, Beekmans, Ghoochannejhad, Van der Heide, Maachi (66 Diaz), De Vries, Turk (80 Guijt), Van der Ree

Go Ahead Eagles: Pasveer, Droste, Bus, Jansen, Vosselman, Kieftenbeld (80 Zuidam), Reimerink, Hollart, De Groot (62 Hasselbaink), Arkivuo, Colak

Aantal toeschouwers: 10.000

Man of the match: Leon Hese

Scheidsrechter: Eric Braamhaar