De verplaatsing van de huidige volkstuinen naar het voormalige sportpark noord is een feit. Op 31 mei gaf wethouder Hans van den Broek samen met de directeur van Empaselect Trijn van der Meulen het officiƫle startsein voor dit werkgelegenheidsproject.

Om ruimte te maken voor (sociale) woningbouw die aansluit bij de huidige bebouwing van de Noorderhoek gaat de gemeente een deel van de huidige volkstuinen verplaatsen. En hoewel de woningbouw nog even op zich laat wachten, heeft de gemeente toegezegd de volkstuinen nu te verplaatsen. Dit om een einde te maken aan de onzekerheid waar de tuinders jarenlang mee te maken hebben gehad en ook om de tuinen nu een kwaliteitsimpuls te kunnen geven.

Voor de uitvoer van het project is er voor gekozen om dit samen met Empatec op te pakken. Empatec gaat op dit project langdurig werklozen inzetten. Deze mensen krijgen onder meer door dit project weer de kans om in het arbeidsritme te komen.

Na de starthandeling is de uitvoer van start gegaan. Dit begint met de aanleg van nieuwe tuinen op het voormalige sportcomplex, waarna komend najaar en winter de tuinders van het oude deel kunnen verhuizen. Voor het vrijkomende terrein is de gemeente op zoek naar een tijdelijke invulling.

Bron; Sneek.nl