Hoewel er vanavond in Roosendaal tegen RBC de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen 2009/2010 moest worden gespeeld, keek iedereen die SC Cambuur-Leeuwarden een warm hard toedraagt, met meer dan een schuin oog naar de tussenstanden van de overige gespeelde duels. Belangrijkste zaak was vanavond immers niet de uitslag tegen de Roosendaalse Boys Combinatie, maar de vraag wie de eerstkomende tegenstander in de Play-offs werd. Dit bleek uiteindelijk Go Ahead Eagles te worden. SC Cambuur-Leeuwarden verloor overigens geheel onnodig met 1-0 door een doelpunt van Sjoerd Ars.

In het MariFlex Stadion speelden beide ploegen een plichtmatige eerste helft. Zowel de thuisploeg -met oud-speler Tjaronn Chery in de gelederen- als de ploeg uit Leeuwarden leken zich niet te veel te willen inspannen. Met het oog op de naderende Play-offs voor SC Cambuur-Leeuwarden natuurlijk niet zo gek. Het credo was dan ook: geen blessures oplopen. Grote kansen bleven dan ook uit en een ruststand van 0-0 was meer dan logisch.

De tweede helft leek meer op een wedstrijd, zeker toen Sjoerd Ars al na 2 minuten de 1-0 mocht binnenschieten. Dat dit uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd was, mag achteraf een wonder heten. SC Cambuur-Leeuwarden kreeg namelijk een paar prachtige kansen om met minimaal een punt de thuisreis te aanvaarden. Zo verscheen Paul Beekmans in de 72e minuut alleen voor doelman Arjan Christianen, maar in plaats van zelf te schieten, speelde hij de bal op Nassir Maachi wiens schot vervolgens werd geblokt. Eerder daarvoor had Sandor van der Heide dé kans op de gelijkmaker, toen hij een voorzet van Oguzhan Türk op de doellijn tegen de lat aanschoot.

Zodoende verloor SC Cambuur-Leeuwarden zijn laatste competitiewedstrijd, maar kan het al met al met een trots gevoel terugkijken op het afgelopen seizoen. Na vanavond kunnen de mannen van Stanley Menzo zich volledig richten op de tweestrijd tegen Go Ahead Eagles. En wellicht wat daarna nog mag volgen&

Opstelling RBC Roosendaal: Arjan Christianen, Cuco Martina, Cees Toet, Sjaak Polak,Melvin de Leeuw (66. Ralf Seuntjens), Nicky Hayen, Felimo Jardim,Tjaronn Chery (80. Joran Pot), Sjoerd Ars, Jordan Remacle

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Dennis van der Ree (46. Rudy Jansen), , Robert van Boxel, Léon Hese, Kevin Diaz, Paul Beekmans, Oguzhan Türk, Sandor van der Heide, Bob Scheepers (75. Davy Huymans), Nassir Maachi, Reza Ghoochannejhad

Scheidsrechter: M. Ketting