Rijbewijs ingevorderd

DRACHTEN – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 40-jarige automobilist uit Driebruggen ingevorderd. De man reed in zijn auto met een snelheid van 172 kilometer per uur over de A7. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 120 kilometer per uur. Proces-verbaal werd opgemaakt.

 

Man aangehouden voor vernieling

BAKKEVEEN – De politie heeft zondagavond op de Nije Buorren een 46-jarige man uit Bakkeveen aangehouden voor vernieling. De man wordt ervan verdacht dat hij een raam van een woning en vier ramen van een auto heeft vernield. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Rijden onder invloed van alcohol

JOURE – De politie heeft zondagavond op de Eeltsjebaes een 39-jarige automobiliste uit Lemmer aan de kant van de weg gezet voor een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat de vrouw teveel alcohol had gedronken. De vrouw ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De vrouw scoorde 265 Ugl. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft zondagavond op de Tolhuswei een 47-jarige automobilist uit Rottum aan de kant van de weg gezet voor een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man scoorde 260 Ugl. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Man aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagavond op de Oosterkade een 58-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht dat hij een 52-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 33-jarige man uit Leeuwarden heeft bedreigd met een steekwapen. Aanleiding van de bedreigingen is nog onduidelijk. De verdachte zit vast en de politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Politie bekeurt snelheidsovertreder

GOUTUM – De politie bekeurde zondagavond een 44-jarige inwoonster van Sneek. De vrouw reed in haar auto met een snelheid van 122 km/u over de N31 terwijl de maximaal 70 km/u toegestaan is. Tijdens controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurster ongeldig verklaard was. Voor de snelheidsovertreding en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs werd ze bekeurd.

 

Man aangehouden voor vernieling

GORREDIJK – De politie heeft zondagavond op de Formanjestrjitte een 43-jarige man uit Gorredijk aangehouden voor vernieling. De man wordt ervan verdacht dat hij de ramen van een voordeur van een woning aan de Formanjestrjitte heeft vernield. Waarom de man de ruiten heeft vernield is niet geheel duidelijk. De man zit vast en de politie heeft de zaak in behandeling.