AED gestolen

SNEEK – De politie onderzoekt de diefstal van een automatische externe defibrillator (AED) uit een kastje aan de muur van een wijkgebouw aan deHarmen Sytstrastraat. De diefstal werd vorige week donderdagochtend ontdekt. Vier maand terug werd ook al de AED van de wijkvereniging gestolen. Namens de vereniging deed een 51-jarige inwoonster van Sneek aangifte.

Vrouw aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagmiddag op de Aldlansdyk een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De vrouw had eerder die middag een woordenwisseling gekregen met een medewerkster van een tankstation over een aankoop. Dit liep uit de hand en de vrouw bedreigde de medewerkster. Die waarschuwde op haar beurt de politie. Agenten hielden de 20-jarige aan en brachten haar over naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werden drie MDMA-pillen bij haar aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in schipshuis

BURGUM – De politie onderzoekt de inbraak in een aantal afgemeerde boten in een schipshuis aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg. Zondagochtend ontdekte één van de booteigenaren dat de toegangsdeur van het schipshuis was geforceerd. Meerdere boten bleken te zijn opengebroken. Het is nog onduidelijk wat precies is weggenomen. De eigenaren van alle afgemeerde boten worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd door het bestuur van het schipshuis.

 

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

FRANEKER – De politie heeft zondagmiddag op de Getwerderdyk een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 35-jarige automobilist uit Franeker gewond raakte. De bestuurder verloor nog onbekende oorzaak de macht over zijn stuur en belandde met zijn auto in de berm. Daar raakte hij met zijn auto een hekwerk en kwam vervolgens op de kop in een sloot terecht. De bestuurder kon op eigen kracht het zwaar beschadigde voertuig verlaten. Hij werd daarbij geholpen door twee omstanders die het water waren ingesprongen om de bestuurder te helpen. Omdat de man klaagde over zijn nek en rug werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd bij hem ook een bloedproef afgenomen, dit omdat het vermoeden bestond dat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde.

 

Diefstal uit woning

SNEEK – De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan het Kaatsland. Zondagmiddag kwam men de woning binnen door middel van hengelen. Dit kon omdat de voordeur alleen was dichtgetrokken en niet op het nachtslot was gedaan.
Eenmaal binnen werden een laptop en een geldbedrag weggenomen. De 33-jarige bewoner deed aangifte.

 

Bromfietser gewond na ongeval

OPEINDE – De politie heeft zondagavond op de Kommisjewei een eenzijdig ongeval onderzocht, waarbij een 19-jarige bromfietser gewond raakte. De jongen schrok vermoedelijk van een auto die de weg wilde opdraaien. Na krachtig remmen kwam de bromfietser ten val. Daarbij liep hij letsel op aan zijn hoofd en been. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

 

Vernieler aangehouden

OLDEBERKOOP – Een 19-jarige inwoner van Tijnje is zondagavond door de eigenaar van een café aan de Heerenveenseweg aangehouden. De jongen was zwaar onder invloed van alcohol en begon vervelend gedrag te vertonen. Dit ontaarde in duw- en trekwerk, waarna de eigenaar van het café besloot om de jongen uit zijn zaak te zetten. Eenmaal buiten trapte de 19-jarige twee ruiten van het café kapot. De eigenaar hield de jongen aan en droeg hem over aan de agenten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.