Motorrijder zwaar gewond na val

HEERENVEEN – De politie heeft zondagochtend op de A7 een eenzijdig ongeval onderzocht, waarbij een 27-jarige motorrijder uit Amsterdam zwaar gewond raakte. De bestuurder raakte in een bocht, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de controle over zijn motor kwijt en kwam daardoor ten val. Het slachtoffer liep daarbij meerdere botbreuken op. De 27-jarige man werd door het personeel van twee ambulances en de traumahelikopter gestabiliseerd. Vervolgens werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Proces-verbaal voor te veel decibel

SNEEK – De politie heeft zondagmiddag vier automobilisten en één motorrijder voor een geluidsmeting naar het politiebureau gebracht. De vijf kregen op verschillende locaties in de stad een stopteken omdat de agenten het vermoeden hadden dat de voertuigen te veel lawaai maakten. Daarom werden ze voor een geluidsmeting naar het politiebureau gebracht. Alle vijf produceerden ze te veel decibel en daarom werd tegen bestuurders proces-verbaal opgemaakt.

 

Dieseldief aangehouden

NIJETRIJNE – Depolitie heeft in de nacht van zondag op maandag een 51-jarige automobilist uit Made aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. Surveillerende agenten gaven op deP. Stuyvesantweg de bestuurder een stopteken om een alcoholcontrole uit te kunnen voeren. Op de achterbank van de auto lagen enkele lege jerrycans. Na controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs en tevens was zijn auto niet verzekerd. De man kreeg hiervoor dan ook twee bekeuringen. Na onderzoek in de auto, met toestemming van de man, vonden de agenten nog een aantal jerrycans en een slang. In één van de jerrycans zat diesel en ook de slag rook sterk naar diesel. De 51-jarige werd hierop aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto werd in beslag genomen.