Twijzel – Woensdagmiddag zijn meerdere personen waaronder kinderen ernstig gewond geraakt op het sportveld in Twijzel. Aan de Mounewei was een korfbaltoernooi gaande met enkele honderden kinderen van verschillende scholen. Tijdens het toernooi stortte plots een stenen dug-out in. Daarin zaten op dat moment een onbekend aantal personen, waaronder ook kinderen.

De slachtoffers raakten bedolven onder het puin en het betonnen dak. Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder een groot aantal ambulances, politie eenheden, traumahelikopter en brandweer. De slachtoffers raakten ernstig gewond en werden door de brandweer onder het puin vandaan bevrijd. De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio overgebracht. Ook werd een ernstig gewond meisje uit Surhuisterveen per helikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. Daar is ze later overleden.

Voor zover bekend zijn de gewonden afkomstig van een school uit Surhuisterveen. Het korfbaltoernooi werd gelijk beëindigd en de schoolkinderen werden gelijk van het veld begeleid. Veel kinderen hadden het ongeval zien gebeuren, iets wat veel emotie opriep. Alle leerlingen werden terug gebracht naar hun eigen scholen, en werden opgevangen door een maatschappelijk werker en een arts. Het ongeval was voor vele kinderen erg traumatisch.

De recherche is gelijk ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak. De bewuste dug-out zou volgens getuigen tijdens een zware storm schade hebben opgelopen. Of dit mede het ongeval heeft veroorzaakt moet nog worden uitgezocht.

Foto: Corné vd Meer
© Foto’s: Jan Beets www.fotobeets.nl
& Anton Kappers