GROU – Jumbo Grou gaat door naar de finaleronde van de Supermarkt van het jaar verkiezing. Vorige week kwam de supermarkt uit Grou al als winnaar van Friesland uit de bus.

De verkiezing “Supermarkt van het Jaar” is een initiatief van vakbladen Distrifood en Foodmagazine en brancheorganisatie CBL, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. In 2014 vindt de 20e plaats. Elke twee jaar wordt de beste supermarkt van het land gekozen. In de selectie let de jury op allerlei zaken in de winkel, zoals de netheid, de vriendelijkheid en de behulpzaamheid van het personeel, de versheid van de producten en de vulgraad van de winkelschappen. Eind maart 2014 volgt de finale, waarop de beste supermarkt van Nederland bekend zal worden gemaakt.

Jumbo ondernemer Jouke de Jong: ‘Ik ben natuurlijk enorm trots op het behalen van de finaleronde. Een groot compliment voor mijn hele team, want alleen met een goed team kan je deze prijs winnen. Dat we nu de finaleronde bereiken en provinciewinnaar zijn maakt dat 2013 voor ons een geslaagd jaar is. Nu gaan we natuurlijk ontzettend ons best doen voor de finale.’

Finale op 29 maart

De finalisten worden de komende periode nog drie keer beoordeeld. Eenmaal door een expertjury, eenmaal door een consumentenpanel en als laatste door een topjury. Daarnaast gaat de jury kijken naar het personeelsbeleid van de winkel. Op 29 maart is de finale en zullen we weten wie de titel ‘Supermarkt van het Jaar 2014’ mee naar huis mag nemen.