Een grote felle uitslaande brand heeft in de nacht van maandag een flatwoning aan de Dennenstraat volledig in de as gelegd. Diverse omliggende woningen moesten worden ontruimd. Acht woningen zijn onbewoonbaar verklaard.

De eerste melding van de brand kwam even voor half drie binnen. Omdat de brand al uitslaand was werd er snel opgeschaald naar middelbrand even later grip 1. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning. De brandweer heeft meteen zowel van buiten, als van binnen de eerste aanval ingezet op het vuur.

Diverse woningen zijn vanwege de brand ontruimd, deze mensen werden opgevangen in een scoutinggebouw in de buurt. Twee ambulances kwamen ter plaatse voor eventuele slachtoffers. Uiteindelijk is één persoon, de buurman van het brandadres, met rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens de brand werd tweemaal een NL-alert uitgestuurd vanwege de hevige rookontwikkeling die elders in de wijk neersloeg.

Liander moest het gas van de woning afsluiten, zodat de brandweerlieden het laatste vuur goed en veilig konden blussen. Vanuit Harlingen werd een tweede hoogwerker opgeroepen en vanuit Burgum is het grootwatertransport ter plaatse gekomen.

De brandweer is ruim drie uur bezig geweest met het bestrijden van de brand. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen.