Aan de Oedsmawei in Grou is een loods van Watersportbedrijf ANJA volledig uitgebrand. Door de brand is een muur omgevallen waarbij twee brandweermannen lichtgewond zijn geraakt. Medische behandeling was niet nodig. Een van de eigenaren heeft rook ingeademd bij een eerste bluspoging, maar had geen behandeling nodig. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

De Oedsmawei blijft nog enige tijd afgesloten. Dit in verband met nabluswerkzaamheden. Naar verwachting wordt de stroom in de omliggende panden over 30 minuten weer aangesloten.

Wetterskip Fryslân heeft schermen geplaatst die voorkomen dat vervuilt bluswater in oppervlaktewater terechtkomt.

Een gestalde kruiser vloog nog door onbekende oorzaak in brand. In de loods bevonden zich meerdere boten.

Vanwege de harde wind was de kans dat de brand zou overslaan op naastgelegen panden groot. Doordat de brandweer de naastgelegen panden nat hield, is het vuur niet overgeslagen. Wel zijn ramen gesprongen van buurpanden.

Door de omvallende muur, kondigde de brandweer GRIP1 af. Volgens de brandweer is er sprake van instortingsgevaar. Mogelijk is er nog een hond in het gebouw.

Bij de brand was sprake van hevige rookontwikkeling. Twee meetploegen werden ingezet om de omgeving te verkennen op verspreiding van eventuele schadelijke stoffen. Zij hebben geen stoffen gemeten in een concentratie die schadelijk is voor de gezondheid. In het pand is geen of minimale asbest aanwezig.