TJALLEBERD: Zaterdag 5 april organiseerde brandweer Tjalleberd de provinciale brandweerwedstrijden in Tjalleberd. De brandweerdeelnemers verzamelden zich bij de brandweerkazerne en kregen daar een opdracht waar ze naar toe moesten gaan.

Er werd hulp gevraagd op het terrein van de voorjaarskermis midden in het dorp tegenover Cafe Onder de Linden. Met hoogste spoed gingen de hulpverleners naar de locatie toe.

Het is daar bij aankomst een en al paniek. ” De draaimolen wil niet meer stoppen met draaien, een slachtoffer gevallen uit de molen en ligt gewond op het terrein, een slachtoffer zit nog in een gondel van de ronddraaiende kermisattractie, de poffertjeskraam staat in de hens en diverse jongelui die met en borreltje teveel op het terrein aanwezig zijn”.

Het is dus een complete chaos als de deelnemers het terrein naderen. Gelukkig kregen ze bijstand van de politie, ambulance en de eigenaar van het hele circus. Door de brandweerploegen werd al snel eerste hulp en opvang geboden. Maar er was nog steeds een slachtoffer zoek. Na goed communiceren met de beheerder van de attractie kon men er achter komen waar deze persoon lag, namelijk achter het luik midden in de kermisattractie.

Voor alle deelnemers was deze wedstrijdopzet dan ook een volkomen verassing. Niemand had dit scenario in gedachten. Maar goed, het kan echt plaats vinden, toch?

Korps Tjalleberd had voor deze wedstrijd weer een voortreffelijke locatie en mooie entourage bedacht. Een compleet volledig ingericht kermisterrein. Een schiettent, poffertjeskraam, de kop van Jut, oude Hollandse spelen en niet te vergeten de Suikerspin. Voor de deelnemers en publiek een mooi wedstrijdprogram.

TEKST: Flitsnieuws.nl & foto’s: Marc Stijger