Bij een zeer grote brand bij het bedrijf Thermonoord in Gorredijk, in de nacht van zaterdag op zondag, is zoveel rook vrijgekomen dat hulpdiensten uit voorzorg zeker tien woningen in de buurt moesten ontruimen. De brandweer had de brand na bijna twee uur onder controle. Niemand raakte gewond.

De brand aan de Tolhûsleane brak uit rond twintig voor twee ‘s nachts. Op het buitenterrein van Thermonoord hadden 1000 grijze kliko’s vlam gevat. Er was hevige rookontwikkeling. Hierom is ook een NL Alert afgegeven.

De 1000 afvalcontainers waren door de gemeente Opsterland gestald bij Thermonoord, in de open lucht. De gemeente is bezig met een omruilactie van de kliko’s. De brandweer wist te voorkomen dat de brand zou overslaan naar het bedrijfspand. Hier ging alle aandacht naar uit.

Direct na de brandmelding waren hoge vlammen en dikke rookwolken zichtbaar, zelfs vanaf de snelweg A7. De korpsen uit Nieuwehorne, Beetsterzwaag, Jubbega en Drachten hielpen de brandweermensen uit Gorredijk om de vlammen te bestrijden.