Man overleden tijdens verkeersongeval

HEERENVEEN- De politie heeft woensdagmiddag rond 12.30 uur een eenzijdige aanrijding afgehandeld op de Oranje Nassaulaan waarbij een 24-jarige inwoner van Langezwaag is overleden. De man bestuurde een auto en werd tijdens de rit onwel. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen een aantal bomen waarna het voertuig op de zijkant terecht kwam. Daarbij raakte het slachtoffer bekneld waarna hij overleed. Een 49-jarige vrouw die bij het slachtoffer in het voertuig zat, kwam met de schrik vrij.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

TWIJZELERHEIDE – De politie onderzoekt de oorzaak van een eenzijdig verkeersongeval die woensdagmiddag rond 12.15 uur plaatsvond op het Wyldpaed. Een 33-jarige inwoonster van Zwagerbosch raakte, vermoedelijk door een besmeurd wegdek, de macht over het stuur kwijt en raakte in de slip. Vervolgens botste zij tegen een boom en kwam daar tot stilstand. Door de aanrijding raakte de vrouw bekneld en moest door de brandweer uit haar benader positie worden bevrijd. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

DRACHTEN – De politie heeft donderdag rond middernacht in de Torenstraat in Drachten een 36-jarige man uit Leeuwarden verbaliseerd voor rijden onder invloed. De Leeuwarder werd gecontroleerd, omdat een deel van de verlichting niet werkte. De agenten roken tijdens het gesprek met de bestuurder de geur van alcohol. Een blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalyse op het politiebureau werd vastgesteld dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De auto van de verdachte werd afgesleept, omdat hij aan de Belastingdienst nog geld moest betalen. De man mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelle rijder onder invloed

SURHUISTERVEEN – De politie heeft woensdagavond op de Gedempte Vaart in Surhuisterveen een 30-jarige man uit die woonplaats bekeurd voor rijden onder invloed. De Fries liep tijdens een snelheidscontrole tegen de lamp. Hij reed namelijk 25 km/uur te hard. De man werd hierop gecontroleerd. Tijdens het bekeuringsgesprek roken de dienders alcohol bij de bestuurder. De blaastest op straat wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Jonge fietser gewond bij ongeval

LEEUWARDEN – Op de Mr. P.J. Troelstraweg in Leeuwarden is woensdagochtend een 13-jarige jongen uit Stiens gewond geraakt. De jongen fietste met twee vriendjes naast elkaar. Op dat moment kwam de knaap ten val op de naastgelegen stoep. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bromfietser en passagier gewond na aanrijding

WOLVEGA – Een 22-jarige bromfietser en zijn 16-jarige passagier uit Wolvega raakten woensdagmiddag op de kruising van de Tjerk Hiddestraat met de Van Nijmegen Schonegevelstraat in Wolvega gewond bij een verkeersongeval. Een 56-automobilist uit Nijeholtwolde kwam door nog onbekende oorzaak in aanrijding met de bromfietser. Het duo op de bromfiets kwam ten val. Beide slachtoffers werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.