Een vrachtwagenchauffeur uit Slowakije heeft woensdagmiddag nog al voor commotie en verkeersdrukte gezorgd in de omgeving van Westergeest. De man was met 24 ton staal onderweg naar Dokkum. Het navigatiesysteem stuurde hem de Trekweg op, maar dit is verboden voor vrachtwagens. Dan maar door Westergeest rijden, maar dit bleek geen goede optie.

Er wordt hard gewerkt aan de wegen in Westergeest. Dit had tot gevolg dat de combinatie niet door het dorp kon en toch weer bij de Kalkhuisbrege bij de Trekweg uitkwam. Daar besloot de chauffeur te keren door het Hamsterpaad in te rijden. Dit ging mis! De vrachtwagen kwam in de berm terecht en raakte muurvast.

Met een mobile kraan kon de combinatie weer op de weg worden gezet, maar achteruit weer terug richting de Trekweg bleek een onmogelijke opgave. De politie en twee bergingsbedrijven kwamen aan de operatie te pas. Hierbij moest de Trekweg worden afgesloten. Gevolg was dat het verkeer in Westergeest compleet vast kwam te staan. Net na 18.00 uur was de vrachtwagen los getrokken en kon hij en het overige verkeer hun weg vervolgen.

© Foto’s: Jan Beets