LEEUWARDEN – Donderdag op vrijdagnacht is er een man gewond geraakt doordat hij met zijn auto tegen een paal van de verkeerslichten botste.

De hulpdiensten werden om tien over vier geallarmeerd voor een aanrijding met beknelling, omdat er van beknelling geen sprake was hoefde de brandeer niet uit te rukken. het ongeval vond plaats op de overijsselseweg ter hoogte van goutum.

Een automobilist is daar door nog onbekende oorzaak met zijn Seat tegen een paal gebotst. De bestuurder is meegenomen in de ambulance. Tijdens de berging van het wrak heeft de politie een deel van de weg afgesloten.

Politiebericht;

Man onder invloed veroorzaakt aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige inwoner van Drachten proces-verbaal gegeven op verdenking van het rijden onder invloed en voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Via een melding gingen politieagenten naar de Overijsselseweg waar een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden. Volgens een getuige zou de 25-jarige automobilist de macht over het stuur hebben verloren en tegen een wegwijzer zijn gebotst. De man raakte daardoor licht gewond en moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man alcohol had gedronken werd van hem een bloedproef gevorderd die hij weigerde. Na de medische behandeling werd de verdachte alsnog meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 515 ug/l blies. Vervolgens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 7 uur.