Ook na de derde wedstrijd in 2019 is SC Cambuur nog ongeslagen. Net als tegen Sparta vijftien dagen geleden werd ook tegen de andere titelkandidaat – Go Ahead Eagles – gelijk gespeeld. Net als tegen Sparta had er ook nu meer in gezeten. Cambuur nam voor de rust een terechte voorsprong, kreeg het daarna moeilijk, zelfs toen de ploeg Johan Stegeman een half uur lang met tien man moest spelen. Luttele minuten voor het einde viel de 1-1. Een vrije trap stuitte op de paal en Baas pikte attent de rebound doeltreffend op. Zuur, heel zuur, maar Cambuur riep het over zichzelf af. Eén troost, dat ene puntje was wel genoeg om een plekje op de ranglijst te stijgen: van negen naar acht en dus weer wat dichter bij de bovenste vijf.
Voor de rust was het een pracht van een wedstrijd. Beide ploegen speelden volop voor de winst. Over en weer waren er kansen. Het feit dat Mous werd uitgeroepen tot man-van-de-wedstrijd zegt wel wat van de dreiging van de ploeg uit Deventer. Cambuur liet zich niet onbetuigd met een opmerkelijke rol van Kevin van Kippersluis. Hij begon op de bank, maar moest na 27 invallen toen Robert van Koesveld geblesseerd raakte. Van Koesveld was op het allerlaatst opgesteld, want vlak voor aanvang bleek dat David Sambissa niet kon spelen. Van Kippersluis is doorgaans aanvaller, maar op de training had hij weleens in de laatste vier gespeeld, kennelijk met zo’n succes dat René Hake hem als linksachter durfde in te brengen. Dat niet alleen, van Kippersluis scoorde ook de 1-0 op een prima wijze.
Het leek lang genoeg te zijn voor drie punten tot de 89-ste minuut die vrije trap Cambuur fataal werd. De tweede helft was trouwens kwalitatief veel minder dan de eerste. Ook nu werd een Cambuur-goal wegens buitenspel afgekeurd. Daar was weinig discussie over. De Deventer trainer John Stegeman had dat wel over enkele andere beslissingen van de arbiter, maar goed hij was blij en zeer content met het gelijke spel. Temeer doordat zijn ploeg goed stond op momenten dat bij Cambuur de twijfel toesloeg. ‘Een bittere pil’, zo vond Hake. Toen Cambuur verzuimde de 2-0 te maken sloeg de onzekerheid toe en bracht de thuisclub minder dan er van verwacht had mogen worden.
Twee punten tegen koplopers, het hadden er zes kunnen zijn, maar op voorhand zou je tekenen voor dit resultaat. Op naar Jong AZ en dan thuis tegen NEC. Dat moet punten op kunnen leveren.
SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Van Koesveld (27. Van Kippersluis), Maulun, Jansen, Van den Beemt, Kallon, Robertha, Conraad (83 Rossi).
Go Ahead Eagles: Verhulst, Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas, Stans, Bakx (82. Werkhoven), Navratil, Van Moorsel, Langedijk (89. Bliek), Van der Venne (53.Dzepar)
Scheidsrechter: Van de Graaf
Scoreverloop: 33. 1-0 Van Kippersluis; 89 1-1 Baas
Kaarten: Van Koesveld en Van den Beemt (Cambuur), Van der Venne en Bosz (2x) Go Ahead Eagles.