3.500 Leeuwarder studenten maken op 24 augustus 2015 kennis met studentenstad Leeuwarden!

Leeuwarden is een gezellige studentenstad met een groot aanbod van betaalbare studentenkamers, prima horeca, een breed aanbod van cultuur en prima studentenvoorzieningen.

Het aantal studenten dat een opleiding volgt in het Hoger Onderwijs in Leeuwarden ligt inmiddels al ruim boven de 20.000! De instellingen voor Hoger Onderwijs in de stad, NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein en de University Campus Fryslân, willen de nieuwe Leeuwarder studenten dan ook graag op 24 augustus 2015 kennis laten maken met deze gezellige studentenstad door middel van Leip!Intro.

Het programma op 24 augustus bestaat uit diverse onderdelen, waaronder een Body Percussion op het Oldehoofsterkerkhof, Stand-up comedy in Schaaf City Theater, Facedoek in Stadsschouwburg De Harmonie, Dance Workout op Nieuwestad/Langepijp en een Meet & Greet op het Wilhelminaplein. Tijdens deze Meet & Greet kunnen alle Leeuwarder organisaties, met een aanbod gericht op studenten, zich presenteren aan de nieuwe studenten. Dit jaar zal wederom Brandweer Leeuwarden extra aandacht besteden aan de brandveiligheid van studentenwoningen. Na dit middagprogramma worden de deelnemers getrakteerd op een culturele afsluiting met een hapje in Stadsschouwburg De Harmonie. Hier treedt onder andere Stuk.TV op.

Het programma start om 13.30 uur op de verschillende locaties en eindigt rond 19.00 uur.

Naar verwachting zullen 3.500 studenten deelnemen aan dit spektakel!

Leip!Intro wordt georganiseerd door Leeuwarden Studiestad, in samenwerking met NHL

Hogeschool, Stenden Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, University Campus Fryslân, de Leeuwarder studentenverenigingen, Leeuwarden City Events,

Stenden meeting u, Stadsschouwburg De Harmonie en meerdere culturele instellingen.

Leip!Intro maakt deel uit van de Leip!Weken en bestaat verder uit Leip!Cinema op 2 september en Leip!Festival