BERLIKUM – Maandagavond is een persoon zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Westergoawei bij Berlikum.

De bestuurder van een Jeep kwam vanuit de richting Leeuwarden en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen die groente en fruit vervoerde. Door de klap ontstond een enorme ravage op de weg en werd de bestuurder(ster) van de Jeep waarschijnlijk uit het voertuig geslingerd en kwam in de berm terecht. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Na stabilisatie is het slachtoffer met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De verkeers ongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De bergingswerkzaamheden zullen nog enige tijd in beslag nemen, doordat de dieseltank van de vrachtwagen was open gescheurd en daardoor veel diesel op het wegdek terecht kwam. Dit moet worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Ook word de berging van de vrachtwagen met trailer nog een grote klus, omdat alle linkerbanden zijn geknapt en dus moet de vrachtwagen worden afgesleept.

Politiebericht:

Auto botst tegen vrachtauto

BEETGUM – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Berltsumerdyk. Maandag rond 19.00 uur schampte een 21-jarige bestuurder van IJst tegen een vrachtauto die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. Door de aanrijding raakte de dieselolietank lek en gingen vier banden van de vrachtauto kapot.De 21-jarige is met de ambulance overgebracht naar het MCL ziekenhuis in Leeuwarden. De dieselolie is door de hulpdiensten van de weg verwijderd. Naar de toedracht van de aanrijding wordt nog onderzoek gedaan.