Klikhier voor een foto-album

Onder vredige omstandigheden, de sfeer was zo nu en dan zelfs een tikje gelaten, heeft  Cambuur-Leeuwarden in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie Helmond Sport met 2-0 verslagen. Stilte voor de storm zullen we maar zeggen. Dat de vonken er niet afspatten, heeft natuurlijk te maken met het feit dat de kaarten voor Cambuur geschud zijn. De naderende play-offs beginnen steeds meer de gedachten te beheersen. In vorm komen is een ding, maar er nu al te druistig tegenaan gaan met bijkomend risico, leek ook weer niet de juiste optie.

De eerste tien minuten waren wat dat betreft, enigszins bedrieglijk. Maachi schoot al in de eerste minuut vlak voorlangs. Helmond Sport reageerde met een vlotte aanval over links toen Jos van Nieuwstadt, die een uur lang wedstrijdritme op mocht doen, een steekje liet vallen. Al in de zevende minuut kon evenwel de Cambuuraanhang juichen. Paul Beekmans zette vanaf rechts mooi voor, Robert van Boxel produceerde een sierlijke omhaal en Maachi schoof de bal beheerst in de touwen. Dat smaakte naar meer. De vroege score bleek helaas niet direct de opmaat te zijn voor meer Woanskipvermaak. Daarvoor speelde Cambuur gedurende het verloop van de wedstrijd niet geinspireerd genoeg, al voldeed de ploeg weliswaar aan zijn sportieve plicht. Helmond Sport herstelde zich van de tik en kwam duidelijk beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer-coach Jurgen Streppel had echter de pech dat Johan Voskamp, al goed voor 21 doelpunten dit seizoen, een complete off-day had. Zo mag je het toch wel stellen als je een stuk of vijf levensgrote mogelijkheden onbenut laat. Voor de rust had hij twee keer moeten scoren en na de rust verprutste hij zeker nog eens drie doelrijpe kansen.

Een belangrijk punt in het voordeel van Cambuur was dat als het team even aanzette, er onmiddellijk dreiging ontstond voor de veste van Robert van Westerop. Hoopgevend voor de play-offs overigens, dit gegeven. Menzo had zijn mannen voor deze lastige klus de opdracht gegeven, zakelijk en professioneel te spelen. Bij vlagen lukte dat goed. Helmond zag anderszijds kans Cambuur soms behoorlijk onder druk te zetten. Daardoor viel het niet altijd mee om de vrije man te vinden en viel men te veelvuldig terug op het spelen van de lange bal.

Na een uur spelen vond men het bij Cambuur kennelijk tijd om scherper aan de wind te gaan zeilen. Reza Ghoochannejhad gaf met een kopbal en een omhaal binnen enkele tellen de aanzet. De wedstrijd leefde op. Sandor van der Heide miste met zijn harde schot het doel maar net. De inleiding tot de 2-0, ongeveer een kwartier voor tijd, was een klassieke overtalsituatie, die door Cambuur knap werd uitgespeeld. Oguzhan Turk stichtte met zijn voorzet van links paniek in de Helmondse defensie. Zoveel paniek zelfs dat uitgerekend de ongelukkige Voskamp de bal in eigen doel tikte. Het was een gelopen koers en Menzo kon nu een mooi gebaar maken door de vertrekkende Ale Geert de Vries de laatste tien minuten onder de lat te zetten. Een waardig afscheid voor een uiterst populaire sportman. Ale de Boer en Geoffrey Meye, die Cambuur eveneens gaan verlaten, werden na afloop ook in de bloemetjes gezet.

SC Cambuur: Meul (80 De Vries), Van Boxel, Rustenberg, Beekmans, De Visscher, Ghoochannejhad, Van der Heide (80 Jansen), Maachi,Turk, Van der Ree, Van Nieuwstadt (63 Hese).

Helmond Sport: Van Westerop, Kazlauskas, Joppen, Van Leerdam (85 Andrade), Velasco, Hocher, Winkens, Mampuya, Veldmate (78 Chida), Voskamp, Altheer.

Scheidsrechter: Dhr. B. Haverkort

Gele kaarten: Maachi ( sc Cambuur-Leeuwarden), Van Leerdam (Helmond Sport)

Aantal toeschouwers: 8553

Man of the match: Ale Geert de Vries.. Info kaartverkoop Jupiler Play-offs

SC Cambuur is zeker van deelname aan de Jupiler Play-offs.
De verkoop van play-off tickets zal aanvangen op vrijdag 9 april aanstaande.
Alle seizoenkaarthouders krijgen ruim voorrang en bovendien € 1,- korting op aanschaf van een play-off ticket!

Tevens zullen seizoenkaarthouders voorrang krijgen op de aanschaf van een ticket voor de uitwedstrijd. Meer info omtrent de uitwedstrijd zal gepubliceerd worden zodra de tegenstander bekend is.

Alleen seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart, vrijdagavond vanaf 19 uur op het kassaplein 1 kaart kopen voor het vak waar ze een seizoenkaart voor hebben aangeschaft. Ook direct na de wedstrijd wordt u de mogelijkheid geboden een kaart aan te schaffen.
Hetzelfde scenario zal op vrijdag 16 april het geval zijn voorafgaand en direct na afloop van de wedstrijd SC Cambuur – Helmond Sport.
Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens kantooruren uw play-off ticket aan te schaffen aan de administratie van het Cambuur stadion.

De vrije verkoop zal starten op maandag 26 april via het kassaplein van het Cambuur stadion en start om 9 uur.

Hieronder een compleet overzicht van de verkooptijden :

Uitsluitend voor seizoenkaarthouders :

vrijdag 9 april van 19 uur tot 20 uur en van 21:45 uur tot 22:30 uur op het kassaplein.
maandag 12 april t/m vrijdag 16 april tijdens kantooruren via de administratie.
vrijdag 16 april van 19 uur tot 20 uur en van 21:45 uur tot 22:30 uur op het kassaplein.
maandag 19 april t/m vrijdag 23 april tijdens kantooruren via de administratie.

Op het kassaplein kan uitsluitend contant betaald worden.

VOORKOM LANGE WACHTRIJEN OP HET KASSAPLEIN, U KUNT TOT 23 APRIL BIJ DE ADMINISTRATIE UW TICKET AANSCHAFFEN.

Vrije verkoop (maximaal 4 kaarten per persoon) :

vanaf maandag 26 april om 9 uur op het kassaplein zolang de voorraad strekt.