STIENS – Bij een brand in woonzorgcentrum Skilhiem aan de Nije Poarte is donderdagavond vlak voor middernacht een bewoner in het ziekenhuis overleden. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar middelbrand, waarop naast post Stiens ook brandweer Hallum werd opgeroepen. De brand brak omstreeks kwart voor twaalf uit in het wooncomplex. Vanwege de rookontwikkeling werd een deel van het complex ontruimd, bewoners konden in een ander deel van het complex worden opgevangen. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft vervolgens het pand geventileerd.
Vanwege de ernst van de verwondingen van van één van de bewoners, kwam de traumahelikopter uit Eelde ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de brand.oor middernacht een bewoner gewond geraakt.