In de allerlaatste minuut had SC Cambuur de wedstrijd tegen FC Volendam nog naar zich toe kunnen en moeten trekken. Justin Mathieu kreeg de bal randje zestien mooi vrij aangespeeld maar mikte net naast. Jammer, dit was een van de weinige kansen die de thuisclub tegen de in stijgende vorm verkerende bezoekers kreeg. Volendam had meer mogelijkheden, maar wist er slechts eentje te benutten. Dat was voor de rust na een stief kwartiertje. Nick Doodeman kreeg na een omschakeling te veel vrijheid, kon Xavier Mous gemakkelijk omspelen en eenvoudig scoren.
Het antwoord van Cambuur bleef lang uit, maar vlak voor de rust viel dan toch de zo gewenste gelijkmaker. Een handsbal in het strafschopgebied werd terecht door scheidsrechter Stan Teuben bestraft met een penalty. Kevin van Kippersluis voltrok het vonnis zonder mankeren 1-1. Er leek koud in de tweede helft zelfs nog meer voor de jongens van René Hake in te zitten. Een vrij trap van aanvoerder Robbert Schilder kwam keurig op de kruin van Van Kippersluis. Hij mikte op de verste hoek en bijna was het raak, ware het niet dat de bal via de paal in het veld ketste.
Cambuur en Volendam openden het duel met open, aantrekkelijk voetbal. Er zat geestdrift in beide teams en er werd vaardig gecombineerd. Cambuur was optisch sterker, Volendam over het algemeen ietsje gevaarlijker. De thuisclub heeft Mous onder de lat en die voorkwam een paar keer een angstig zeker lijkende treffer. Net voorlangs was het lot van een paar Noordhollandse aanvallen. Zo bijvoorbeeld in de 67-ste minuut toen de thuisclub door het oog van de naald kroop. Aan de andere kant was er het moment dat Justin Mathieu door keeper Mitchel Michaelis onderuit werd gehaald vlak bij de goal. Trainer René Hake hoorde het advies van de vierde man aan scheidsrechter Teuben: penalty. Maar de vierde man en de hoofdarbiter zaten niet op de strafschoplijn en dus ging het feestje niet door.
Jammer voor Cambuur. Hake vond dat zijn club meeste aanspraak op de zege mocht maken. Op een paar momenten na was Cambuur, in zijn ogen, de betere en meest kansrijke ploeg. Hans de Koning van Volendam neigde ook naar die mening, maar voegde eraan toe dat het op het laatst alle kanten op had kunnen gaan. ‘Ik ben dan ook hartstikke tevreden’. Hake was dat niet. Feit was dat het voor de rust een erg aantrekkelijke, frisse wedstrijd was. In de tweede helft zat er minder slagroom op de taart. Cambuur staat voorlopig tiende.
SC Cambuur: Mous, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken, Sambissa, Maulun, Schils, Mathieu, Kallon (88. Conraad), Robertha (71. Rossi), Van Kippersluis.
FC Volendam: Michaelis, Schouten, Tol, Baly, Betti, Visser, Doodeman, Vlak, Ten Den (60. Antgwi), Deul (89. Stroo), Berenstein.
Scheidsrechter: Teuben
Scoreverloop: 16. 0-1 Doodeman; 45.1-1. Van Kippersluis.
Kaarten: geel Vlak en Baly (Volendam).