Een woonboerderij aan It West in Oudenga (Smallingerland) is in de nacht van maandag op dinsdag verwoest in een uitslaande brand. De bewoner was al uit de boerderij, er zijn ook geen dieren gewond geraakt.

De brand brak uit rond half een ’s nachts. Brandweerkorpsen uit Burgum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Beetsterzwaag kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

Er werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Brandweer Frysl├ón laat weten dat dit is gedaan in verband met vliegvuur. Uit voorzorg werden de naastgelegen huizen ook nat gehouden.

Rond kwart over twee werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De rest van de nacht is er nageblust. De brandweer laat nog weten dat er geen asbest is gevonden.Rond kwart over twee werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De rest van de nacht is er nageblust. De brandweer laat nog weten dat er geen asbest is gevonden.