Restaurant De Bourgondiër aan de Havenweg in Stavoren is vanmorgen door brand verwoest. Er waren op het moment van de brand drie personen aanwezig in het gebouw. Die konden aan het vuur ontsnappen toen de hond ze wakker blafte.

 

Het restaurant was nog maar net weer open gaan na een verbouwing van acht maanden. Bij de brand kwam een grote hoeveelheid rook vrij. Omwonenden werden dan ook aangeraden om uit de rook te blijven.Eigenaar Patrick Sinke maakte van De Bourgondiër de laatste maanden een sfeervolle horecazaak. De vijf appartementen in het deel naast de herberg waren net opgeleverd. Pal naast het terrein wordt een replica van het voormalige Blokhuis van Stavoren gebouwd. ,,We hadden net gezegd: we zijn bijna van de bouwvakkers af. Met kerst wilden we hier echt kunnen genieten. En nu? Ik heb geen idee. Ik wacht eerst af wat de verzekering zegt.’’De brand brak vanochtend vroeg uit. De brandweer kon pas om negen uur vanochtend het sein brand meester geven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.