Op de N31 ter hoogte van de afrit naar Garyp zijn in de richting van Drachten een bus een vrachtwagen op elkaar gebotst. De vrachtwagen is onderaan het talud terecht gekomen.

 

De vrachtwagenchauffeur zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Nadat hij uit de cabine was gehaald heeft ambulancepersoneel hem onderzocht.

In de bus zaten naast de chauffeur ook tien passagiers. Twee van hen en de chauffeurs zijn door de ambulancebroeders gecontroleerd.

De afrit is afgesloten voor de afhandeling van het ongeluk en het onderzoek door de politie. Omrijden moet via Leeuwarden. Door het ontbreken van vluchtstroken op de N31 kunnen de hulpdiensten moeilijker bij het ongeval komen.

Tweede aanrijding

In de file die ontstond door de aanrijding botsten nog eens enkele auto’s op elkaar. Daarbij was ook een taxibusje met zeven kinderen betrokken. Zij zijn uit het busje gehaald en door ambulancepersoneel onderzocht. Ze bleken niets te mankeren en zijn opgehaald door een ander busje.