Bij een schietpartij in Dronryp is maandagochtend een man (45) zwaargewond geraakt. De verdachten zijn op de vlucht geslagen.

Het schietincident vond plaats bij een woning aan de Dotinga TĂșn, een luxe bungalowwijk. Het slachtoffer werd op de oprit van zijn huis beschoten. Hij wilde net zijn kinderen naar school brengen. Die waren nog aanwezig in de woning, samen met een vrouw. Zij zijn ongedeerd.

Getuigen hoorden een auto met hoge snelheid de straat in rijden. Vervolgens zijn er vijf schoten gelost. Het slachtoffer is zwaargewond met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht.

Aan De Seine in Deinum is een brandende auto gevonden waarvan de kentekenplaten verwijderd zijn. Het voertuig is gestolen. De politie onderzoekt nog of dit in verband staat met het schietincident.

De politie roept getuigen op zich te melden. Er wordt gezocht naar twee personen met donkere kleding aan. Ten tijde van het schietincident droegen ze een bivakmuts. Er is inmiddels ook een politiehelikopter ingezet. De politie houdt er rekening mee dat er meer mensen bij het incident betrokken zijn.

Zo’n anderhalf jaar geleden heeft de politie nog een inval gedaan in de woning van het slachtoffer waarbij de inboedel en zijn auto’s in beslag zijn genomen.