Waskemeer- In Waskemeer is zondagavond aan de Compagnonsweg een auto te water geraakt met daarin zes personen.

Een VW Golf raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam in een vaart tot stilstand.  Er werd groot opgeschaald en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Twee duikvoertuigen en de traumahelikopter gingen naar plaats ongeval. Alle inzittenden zijn inmiddels uit het voertuig. Het zou gaan om een 9 jarige jongen uit Leeuwarden, een 19-jarige vrouw uit Haulerwijk, een 40-jarige Leeuwarder, een 19 jarige Groninger, een 16-jarige Drachtster en 32-jarige vrouw uit Drachten.

De negentienjarige vrouw uit Haulerwijk en de 9- jarige jongen uit Leeuwarden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie (VOA uit Groningen en Friesland) hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.