LEEUWARDEN – Bij een uitslaande brand in een woning aan de Matthias van Pellicomstraat is man van 22 jaar een om het leven gekomen. Het vuur ontstond omstreeks half vier.

De brandweer rukte direct met twee tankautospuiten en een hoogwerker uit. De brand, ontstaan in een studentenwoning sloeg zeer snel om zich heen. Bij aankomst van de brand sloegen de vlammen al uit het pand. Met meerdere stralen kon de brand vlot onder controle worden gebracht. Een bewoner uit het pand naast de brand kon niet meer zelfstandig uit het huis komen en is met de hoogwerker naar beneden gehaald.

Een persoon is bij de brand ernstig gewond geraakt. Deze met spoed overgebracht naar het ziekenhuis daar is ie vanmorgen overleden. Hier landde ook het mobiel medisch team om assistentie te verlenen. een andere personen raakte gewond. Vier woningen raakten beschadigd door de brand. Over de oorzaak is nog niks bekend.FOTO ANTON KAPPERSfoto-Anton Kappers