ALDTSJERK – Bij een ongeval tussen een vrachtwagen en een auto op de Lauwersseewei (N361) bij Burdaard is woensdag rond 14.55 uur één persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer was de bestuurder van de auto. Bij het ongeval kantelde de vrachtwagen en viel een deel van de lading op het wegdek. De vrachtwagen kwam midden op de weg op de zij tot stilstand. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

De vrachtwagen was geladen met puin- en betonblokken. Door de vracht ontstond er een ravage op de autoweg. Het ongeval vond plaats tussen de rotonde van Aldtsjerk en de rotonde van Stenendam bij Burdaard. De politie heeft na het ongeval direct de Lauwersseewei afgesloten voor het doorgaande verkeer. Naast de politie is ook de brandweer opgeroepen om ter plaatse te komen. Tevens zijn twee ambulances en de traumahelikopter ingezet voor de hulpverlening ter plaatse.

In verband met de afwikkeling van het ongeval zal de weg nog wel enige tijd afgesloten blijven voor het doorgaande verkeer. De politie (VOA) is bezig met een onderzoek en zodra dat afgerond is, zal de berging van de vrachtwagen beginnen. Foto: Anton Kappers