Daags na de nederlaag tegen FC Den Bosch heeft SC Cambuur zich weten te revancheren tegen FC Oss. In het Frans Heesen Stadion bleek de formatie van Sipke Hulshoff en Arne Slot te sterk voor de Ossenaren. Uit het verleden was al gebleken dat duels tussen FC Oss en SC Cambuur vaak garant staan voor doelpuntrijke ontmoetingen. In de laatste 7 onderlinge duels werd namelijk elke wedstrijd minimaal 4 keer het doel getroffen. Dat de wedstrijden tussen beide teams als doelpuntrijk kan worden bestempeld werd ook deze avond weer onderstreept. Na een slechte start kreeg Cambuur uiteindelijk zonder veel pijn en moeite de formatie van François Gesthuizen op de knieën.

Met de voor het eerst in de basis startende Daan Boerlage kreeg Cambuur al vroeg in de wedstrijd een behoorlijke domper te verwerken, nadat Celik namens FC Oss de 1-0 op het scorebord had gezet. Na een aanval waarbij verdedigend niet adequaat werd opgetreden door de Cambuur-defensie was Cihat Celik het eindstation. Met een schuiver onder doelman Zeinstra door zette hij de ploeg uit Oss op 1-0.

Na deze slechte start liet Cambuur zich niet van de wijs brengen en wist het de vroeg opgelopen achterstand al binnen het half uur om te buigen in een 1-2 voorsprong. Na 19 minuten spelen wist Lilipaly met een goede voorzet Sander van de Streek te bereiken. Met een bekeken schot kon hij met alweer zijn 14e treffer van dit seizoen de stand weer recht trekken. Na deze treffer liet Cambuur het er niet bij zitten. Bij de volgende goede uitgevoerde aanval na 32 minuten spelen was het namelijk wederom raak. Met een splijtende pass door de defensie van Oss lanceerde Erik Bakker Stefano Lilipaly, die het overzicht goed bewaarde en Sander van de Streek zijn 2e van de avond liet aantekenen. Van deze stand kon Cambuur echter niet lang genieten. Nog voor rust wist Justin Mathieu met een pegelhard schot de 2-2 binnen te werken.

Waar Cambuur de eerste helft niet goed startte kwam het in de 2e helft wél goed uit de kleedkamers. Na 55 minuten spelen was het wederom Sander van de Streek die met zijn 3e treffer deze avond de keeper van FC Oss wist te verschalken. Deze voortvarende start in de 2e helft kreeg nog meer glans nadat de na rust ingevallen Van Deelen in de 59e minuut de 2-4 wist binnen te schieten. Na deze treffer kreeg Cambuur de wedstrijd volledig onder controle. De koek bleek na deze treffer nog niet op. Na een slimme pass van Jordy van Deelen kon Stefano Lilipaly doelman Deckers van FC Oss met buitenkantje rechts verschalken en zo de 2-5 op het scorebord brengen. Alsof dat nog niet genoeg was wist Stefano Lilipaly met een geweldige goal de 2-6 te maken. Na deze goal zorgde de ingevallen Martijn Barto in de slotfase op aangeven van Marvin Peersman ook nog voor de 2-7.

Na deze goede overwinning staat komende zondag de uitwedstrijd in het KRAS-stadion tegen FC Volendam op het programma. De ploeg uit dé palingstreek van Nederland staat op een 5e plek, één plaats boven Cambuur op de ranglijst. Hopelijk levert deze wedstrijd net zoveel spektakel op als de wedstrijd van vanavond tegen FC Oss.