SC Cambuur heeft de eerste thuiszege van dit seizoen te pakken. En wat voor één! Met sprankelend voetbal werd het Almere City van Jack de Gier overklast: 4-1. In dat kwintet zaten een paar beautys. Die van Almere viel in die categorie, maar zeker drie van Cambuur konden ook op die kwalificatie aanspraak maken.

Cambuur was, zoals gebruikelijk, de bovenliggende partij. Het combineerde dat het een lieve lust was, creëerde kansen, maar het duurde tergend lang eer de eerste treffer viel. Toen het 1-0 was, bleef het lang 1-0. Weliswaar kwam de tweede op het bord, maar te vroeg scoorden de bezoekers aansluiting. Het zal toch niet, hoorde je de duizenden Cambuursupporters denken. Nee, het zou niet, want juist op tijd werd de score via 3-1 naar 4-1 getild. De eerste overwinning thuis sinds 21 februari (PEC Zwolle) was een feit. Deze werd met een ware ovatie ontvangen. Dit was het Cambuur zoals Rob Maas het zich heeft voorgesteld en zoals de aanhang het graag ziet.

Met Kip en Blackson in de basis en Peersman en Hemmen in de nieuwe dug-out startte Cambuur overrompelend. Kans op kans kreeg de ploeg voor de Noordtribune. Sander van de Streek was dichtbij een voorsprong, maar keeper Kramer redde met de voet. Zo ging het een tijdlang: net naast, net over en keihard op de lat (Hoefdraad). Op slag van rust kwam de eerste aanval van Almere, maar ook die leverde geen mutatie op het scorebord op.
Na de 0-0 bij de rust ging Cambuur in hetzelfde tempo en met dezelfde inzet verder. Na drie minuten was Gyasi dichtbij de 1-0, maar alleen voor de keeper ging het mis. Leonard Nienhuis behoedde de thuisclub voor een achterstand door een puike redding na een stief kwartiertje. Eindelijk, eindelijk na ruim meen uur spelen viel-ie dan toch.

Een fraaie aanval en rechtsachter Anderson vond het net. Cambuur opgelucht, maar dat duurde maar even want Nienhuis moest opnieuw in actie en weer redde hij prima. Toen Hoefdraad op aangeven van Barto de 2-0 scoorde leek het een kwestie van kat-in-het-bakkie, ware het niet dan Arica met een schitterende treffer de spanning terugbracht. Vijf minuten later maakte Barto aan alle onzekerheid een einde. Hij speelde zich prachtig vrij en drukte prima af: 3-1. In blessuretijd kreeg aanvoerder Bakker loon naar werken met ook een mooie: 4-1. Een blije Rob Maas gaf het hele team de complimenten. Jack de Gier, met respect ontvangen in Leeuwarden, waar hij heel tevreden over was, wist dat het in Leeuwarden aardig kan spoken. En dat deed het deze avond.

SC Cambuur: Nienhuis; Anderson, N’Toko, Steenvoorden, Blackson, Erik Bakker, Van de Streek (76. Barto), Monteiro; Gyasi (85. Gouriye) , Kip (69. Houtkoop) en Hoefdraad,
Almere City: Kramer, Van Buuren, Ramsteijn (16. Anica), Nieuwpoort, Mac Donald (69. Braken), Rijsdijk, Ahannach, Overtoom, Mirani, Ten Voorde en Salasiwa.

Scheidsrechter Blank
Scoreverloop 63. 1-0 Anderson; 81. 2-0 Hoefdraad; 84. 2-1 Anica; 89. 3-1 Barto; 90+2 4-1 Bakker.