Ondernemers, werknemers en vooral ambtenaren worden een beetje flauw van de fratsen van de gemeente Leeuwarden. Betalen voor een voorziening waar niemand om heeft gevraagd? Vanaf 18 januari moet de beurs worden getrokken want dan moet er worden betaald voor het parkeren rond de gebouwen van het CJIB (boetekantoor) aan de Tesselschadestraat. Liwwadders.nl trok een rondje langs de velden.

‘De gemeente doet maar’, aldus een verontwaardigde ambtenaar die snel had uitgerekend wat dit parkeren hem allemaal ging kosten. En de motivatie om betaald parkeren in te voeren? De parkeergarage op de locatie van het oude tankstation aan de Tesselschadestraat moet een succes worden, zo luidt de verklaring van degenen die nu voor een deel van de kosten worden aangeslagen. Het mooie verhaal dat de gemeente verkondigt wordt met een korrel zout genomen. Eerder trokken bewoners in de Hobbemastraat (Huizum-west) al aan de bel toen met de invoering van de Blauwe Zone er een oplossing werd bedacht voor een niet aanwezig probleem. Nu dreigt iets soortgelijks te gebeuren waarvoor ook al eerder was gewaarschuwd. De betrokkenen zijn des duivels nu ze dit betaaltoetje net voor de jaarwisseling krijgen geserveerd.

Reactie van een aldaar werkzame ambtenaar: ‘Gemeente Leeuwarden doet maar!!! Bekijk dat schema en dan de ‘drogreden’ die gebruikt wordt om hier betaald parkeren in te voeren. Zogenaamd voor bereikbaarheid andere bedrijven; welke bedrijven??! Het raakt alleen iedereen die daar toch al parkeert en werkt’. Hoewel bepaalde tarieven minimaal lijken, verwachten de betrokkenen snel met verhogingen te zullen worden geconfronteerd.

Hieronder het officiële verhaal zoals dat intern bij het CJIB is rondgegaan:

* De gemeente Leeuwarden heeft besloten dat er vanaf 18 januari 2016 moet worden betaald voor het parkeren langs de Harlingertrekweg en op de terreinen van het WTC. Het CJIB en andere omliggende bedrijven hebben pogingen ondernomen om de Gemeente Leeuwarden op andere gedachten te brengen.

* Tussen eind december en de eerste eerst helft van januari worden er parkeerautomaten geplaatst. Met deze maatregelen verwacht de gemeente dat er meer ruimte gaat ontstaan voor de bezoekers van de omliggende bedrijven, bewoners van de woonboten en voor ambulante medewerkers.

  • Medewerkers die een hele dag de auto willen parkeren kunnen het best gebruik maken van het parkeerterrein bij het WTC, achter de slagbomen. Het parkeren op dit terrein is goedkoper dan langs de Harlingertrekweg, zeker buiten de spits. De prijs op dat parkeerterrein is n.l. € 0,10 per uur, terwijl het langs de Harlingertrekweg € 0,50 per uur kost.
  • In de bijlage staan de tarieven van het parkeerterrein bij het WTC vermeld. Een alternatief is om gebruik te maken van de Park en Bike locaties in Leeuwarden. Voor meer informatie over Park & Bike, kan er contact opgenomen worden met Marion Patist marion.patist@enmorgen.nl) of de website www.werkslimreisslim.nl bezoeken.

 

Bron-Liwwadders.nl