LEMMER – Op het IJsselmeer bij Lemmer is vrijdagavond een grote zoektocht gaande geweest naar een vermiste boot. Later op de avond werd een wrak gevonden.

Vermoedelijk gaat het om een huurjacht van 10 tot 11 meter lang dat onderweg was naar Lemmer, meldt de reddingsmaatschappij KNRM. Het Track-&-Trace-signaal van die boot, dat aanwijzingen over de positie van de boot geeft, is verloren gegaan.

Rond 17.00 uur in de middag kwam er een melding binnen van een getuige die op het water een mogelijk zinkend vaartuig uit het oog had verloren. De getuige hoorde een vrouw gillen vanaf de boot. Dit was bij de monding van het Prinses Margrietkanaal in het IJsselmeer.

De KNRM voerde een grote zoekactie uit, die vanuit Den Helder, door de Nederlandse Kustwacht werd gecoördineerd.

Twee reddingsteams van Lemmer en twee van Urk zoeken nog naar het vermiste vaartuig. Ook een SARhelikopter hielp bij de zoektocht.

De reddingsteams vonden later op de avond een wrak op het IJsselmeer. Op dit moment wordt onderzocht of het om de vermiste boot gaat. Eerder op de avond waren een afdekzijl en hout op het water hebben gevonden, liet een woordvoerder van de KNRM weten.

Om 21.30 uur werd gemeld dat de zoektocht werd gestaakt. Zaterdagochtend wordt er bij daglicht verder gezocht.

Voor het lot van de opvarenden van de huurboot wordt gevreesd.