Zeker na het gelijke spel van Willem II op zaterdagavond begon in de Cambuur gelederen het gereken: winst tegen ADO Den Haag zou goed zijn voor het bereiken van de vijftiende plek, een vooralsnog ‘veilige’ plek. De kans daarop was aanwezig. Cambuur kreeg na een gezapige eerste helft en een achterstand kort na de hervatting een viertal kansen om van de telikkebaarden. Ze gingen er niet in, op die ene na dan van Furdjel Narsingh, kort nadat Mike Havenaar koppend de 0-1 had gescoord. De gelijke stand bracht het totaal aantal punten op zes, het laagste sinds de rentree in de eredivisie. Echter, Cambuur speelde voor de vijfde keer op rij zonder te verliezen. ‘ Nou, dan volgende week maar’, klonk het in supporterskringen.

De eerste helft begon veelbelovend. In de derde minuut tikte Zuiverloon Barto aan, gevolg een vrije trap net buiten de zestien. Byrne kreeg de bal niet over dan wel door de muur. Daarna nam ADO het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. Nadat het publiek in de veertiende minuut staande Johan Cruijff sterkte had gewenst, kreeg Cambuur wat meer grip de wedstrijd. Dat leidde tot enkele kansjes voor Van der Laan, Barto en Byrne, die weliswaar geen doelpunt tot gevolg hadden, maar de wedstrijd wel de broodnodige injectie gaven.

Na een goed half uur had Havenaar de voorsprong voor de Hagenaars op z’n slof, maar Nienhuis redde formidabel. Dat deed hij na de rust nog een paar keer. Henk de Jong gaf hem een uitdrukkelijk compliment. Cambuur kampt dit seizoen al geruime tijd met pech. In de 36-ste minuut kwam daar nog een uiterst vervelend geval bij. Bartholomew Ogbeche moest met letsel aan de knie het veld verlaten. Na de rust kwam daar een blessure aan hetzelfde lichaamsdeel van Martijn van der Laan bij. Hij bleef in het veld, maar was niet fris meer.

De gezapigheid waar de eerste helft voor een groot deel mee was gevuld, verdween zodra de ploegen uit de boxen kwamen. ADO Den Haag pakte meteen het initiatief en na twee minuten kopte Havenaar raak 0-1. De teleurstelling bij Cambuur duurde niet lang want vier minuten later spurtte Furdjel Narsingh alleen richting keeper Martin Hansen. Twee ADO-spelers blunderden toen ze de snelle vleugelspits het leven zuur wilden maken. Narsingh kwam alleen voor de keeper en maakte geen fout 1-1. Opluchting bij Cambuur. De twaalfde man meldde zich opnieuw aan het front. Er brak een periode aan die Cambuur de uitgelezen mogelijkheid gaf om de eerste drie punter van dit seizoen binnen te slepen. De in de tweede helft plotseling veel beter spelende Sander van de Streek bediende Narsingh, maar die kwam net te laat, Sjoerd Overgoor kreeg twee kansen in één minuut. De eerste was voor Hansen, de tweede ging over. Barto kwam  een teenlengte te kort voor de 2-1, Xander Houtkoop, knalde via Hansen over. Hij kreeg er nog eentje uit een vrije trap van Overgoor, maar zijn kopbal miste kracht. Ondertussen had Nienhuis een prima safe moeten verrichten op een schuiver. In de slotfase grabbelde de Cambuur-goalie nog een inzet uit het doel.

De na de rust levendige wedstrijd kreeg geen winnaar en ADO-trainer Henk Fräser bleek daar blij mee te zijn. ‘ We hadden moeten afdrukken,’ zei Henk de Jong. Dat  nu gebeurde niet en daardoor was de teleurstelling groter dan de vreugde over het voor de vijfde keer op rij ongeslagen zijn.

SC Cambuur: Nienhuis; Anderson, Mac-Intosch, Peersman, Van der Laan; Van de Streek, Overgoor, Byrne (77. Rosheuvel); Narsingh, Barto, Ogbeche (36. Houtkoop).

ADO Den Haag: Hansen, Wormgoor, Zuiverloon, Malone, Kristensen (76. Derijck), Meijers, Bakker, Jansen, Duplan,  Havenaar, Schaken (68. Marengo).

Scheidsrechter: Higler.

Scoreverloop 0-1, 47. Havenaar; 1-1 51. Narsingh

Kaarten Peersman, (Cambuur), Jansen (ADO Den Haag.)