Gattneukirchen | SC Cambuur heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het Turkse Kasimpasa met 2-1 verloren. Het was de eerste wedstrijd tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, waar Cambuur aan de Betsafe Cup deelneemt. De Leeuwarders maakten indruk in de eerste helft met goed voetbal, maar wist het hoge niveau in het slot van de wedstrijd niet vast te houden.

Ondanks de nederlaag keek assistent-trainer Sandor van der Heide met tevredenheid terug op het duel. ,,Het eerste uur van ons was van een heel hoog niveau. We waren veel beter, zij konden geen druk op ons zetten en we namen terecht een 1-0 voorsprong.”

Eerste doelpunt Berisha

Het doelpunt aan Cambuur-zijde viel na zeventien minuten spelen en kwam van de voet van nieuweling Valmir Berisha, die onlangs overkwam van AS Roma. Masek had een geweldige aanname in huis op een lange bal van achteruit, bediende de jonge Zweed op maat en deze schoot de bal hard tegen de touwen. De Turken, met onder andere oud AZ-speler Ryan Donk in de gelederen, kwamen er slechts sporadisch uit.

,,Na het uur werd het wat minder”, zag Van der Heide. ,,Dat is logisch als je wat vaker wisselt, maar ook de vermoeidheid speelt een rol. De tegendoelpunten komen wel wat knullig tot stand. Dat zijn foutjes die we maken en die worden op dit niveau gewoon keihard afgestraft en dan ligt de bal gewoon in het mandje.”

Een misser achter zorgde voor een vrije doortocht van André Castro, die doelman Harm Zeinstra met een bekeken lob kansloos liet. Diezelfde Zeinstra twijfelde drie minuten voor tijd iets te lang en schoot de bal tegen de inlopende Sanharib Malki op, die de bal tot zijn vreugde over de doellijn zag rollen.

Kastje naar de muur

Sjoerd Overgoor speelde een sterke wedstrijd op het middenveld en was tevreden over het spel van de ploeg. ,,Ik heb genoten van ons spel in de eerste helft. We hebben ze van het kastje naar de muur gespeeld in de eerste helft. De nederlaag was een beetje geflatteerd, want er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat waren wij. Ik speelde zelf een lekkere wedstrijd, maar was na rust iets te slordig. Dat komt ook mede door de vermoeidheid en dat moet er uit voor het begin van de competitie.”

Betsafe Cup. Kasimpasa – SC Cambuur 2-1 (0-1). 17. Valmir Berisha 0-1, 77. Andre Castro 1-1, 87. Sanharib Malki 2-1. Gele kaart: Jack Byrne en Marvin Peersman (SC Cambuur). Scheidsrechter: M. Schüttengruber. Toeschouwers: 200.