In het collegeprogramma 2014-2018 is gedurende de collegeperiode een extra investering van jaarlijks € 300.000,- opgenomen voor De Harmonie. De uitzetting van de subsidie maakt het mogelijk dat de schouwburg een programma kan blijven bieden dat de positie van Leeuwarden als -culturele- hoofdstad van Fryslan ondersteunt.

Het programma geeft, zoals we van De Harmonie gewend zijn, een overzicht van wat er in theaterland actueel is binnen de professionele podiumkunsten. Binnen dit programma is ook aandacht voor jeugd- en jongeren. Naast het bieden van speciale voorstellingen voor deze doelgroep wordt samen met andere culturele instellingen gewerkt aan de versterking van de cultuureducatie in Leeuwarden. Binnen het programma ‘De Verdieping’ biedt de schouwburg inleidingen, thema-avonden en cursussen aan. Dit biedt de theaterbezoeker de mogelijkheid om achtergrondinformatie over een voorstelling te krijgen, nader kennis te maken met een genre of thema of zelf actief aan de slag te gaan voorafgaand aan de voorstelling.

Inclusief de uitzetting van de subsidie bedraagt het subsidiebedrag 2015 voor Stadsschouwburg Leeuwarden De Harmonie € 3.346.233,-.