WIJNJEWOUDE – In Wijnjewoude moest een politieman zaterdagmiddag het pistool trekken om een losgeslagen machinist van een shovel te kunnen inrekenen.

Het incident vormde de dramatische slotact van een uit de hand gelopen burenruzie aan de Loksleane Hierbij zou een 62-jarige Wijnjewoudster door een 52-jarige dorpsgenoot zijn bedreigd, tijdens een onenigheid over het hekkelen van een sloot met een shovel. De oudste zou daarbij opzettelijk zijn geraakt met de shovel.

Toen de politie na een melding rond het middaguur poolshoogte had genomen, besloot die de 52-jarige man en de 58-jarige bestuurder van de mobiele kraan mee te nemen naar het bureau.

De Ooststellingwerver op de shovel voelde daar niks voor en zwaaide wild met zijn grijper naar een van de agenten. Die moest al zijn lenigheid aanspreken om de kraan te ontwijken. Pas toen hij zijn dienstwapen uit het holster trok, kon de 58-jarige overmeesterd worden.

Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek, meldt de politie. De 62-jarige man had verwondingen aan zijn been en is daaraan behandeld door toegesneld ambulancepersoneel.

 

 

 

bron-lc.