LEEUWARDEN – Trainer Henk de Jong van SC Cambuur werd vrijdagochtend vooraf de training verrast door een aantal vaste supporters die elke dag bij de training komen kijken.

Omdat De Jong afgelopen woensdag 50 jaar is geworden en hij uit hetzelfde jaartal komt van zijn club Cambuur was het iets speciaals en dat moest gevierd worden vonden de supporters. Door een geld inzameling onder de supporters kon voor een leuke verassing worden gezorgd. Omdat woensdag een vrije dag was en donderdag een besloten training werd de surpriseparty twee dagen later gevierd, maar dat mocht de pret niet drukken.

Bij opkomst van het veld kwam hij oog in oog te staan met een Abrahampop. Vervolgens kreeg hij onder andere twee diner bonnen voor een wok restaurant in de buurt en een bos bloemen voor zijn vrouw waar hij stapelgek op is. Maar ook was een speciale taart gemaakt met een vrouwenlichaam in Cambuurbikini.

Na afloop pakte de zichtbaar ontroerde trainer de microfoon en sprak de supporters in het Leeuwarders toe en zei, “Ik bin hartstikke trots dat ik hier mag staan en jum benne allemaal lieve skatten”