GOUTUM – Een paard heeft een lange woensdag op donderdagnacht moeten doorstaan in een sloot langs de Boksumerdyk. Het paard raakte woensdagavond al in de sloot maar is donderdagochtend pas uit het water gered.

Donderdagavond werd de brandweer al op pad gestuurd voor een koe in de sloot, omdat er geen duidelijke locatie was doorgegeven werd er toen niets gevonden. Vanmorgen ontdekte een medewerker van een loonbedrijf het vermoeide paard in de sloot. Hij belde bij een nabijgelegen boerderij aan waarna de bewoonster de brandweer alarmeerde. Het paard was vanuit een weiland in de sloot terecht gekomen en is vervolgens een lang stuk door de sloot gelopen. Beide meldingen bleken om hetzelfde paard te gaan.

Een brandweervrouw is het water ingestapt en heeft een veetakel bij het dier aangebracht. Met een kraan kon het dier uit de sloot worden getakeld en op het droge worden gezet. Kort na de redding kwamen de eigenaressen aan. Zij zijn er op aangesproken dat er een betere omheining moet komen omdat het niet de eerste keer is dat een van de dieren te water raakte. Een brandweerman heeft het paard vervolgens terug naar het weiland gebracht waar hij herenigd werd met het andere paard.