BRITSWERT – Op de Froonackerdijk N384 zijn bij een eenzijdig ongeval zondagavond twee personen om het leven gekomen en zijn er drie personen gewond geraakt waaronder een kind.

De auto kwam rond zeven uur vanuit de richting Wiuwert, tijdens het inhalen ging het mis. Op het moment dat de bestuurder aan het inhalen was zou een andere auto links afslaan richting Britswert, door het uitwijken raakte de auto van de weg en kwam hij tot stilstand in een sloot tegen een damwand.

Vijf ambulances, een traumaheli, de brandweer van Mantgum en enkele politievoertuigen kwamen ter plaatse,  voor twee slachtoffers was de hulp te laat. De overige drie gewonden zijn door de brandweer uit het wrak gehaald en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallen analyse van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. De weg is enkele uren voor al het verkeer afgesloten geweest.

Politiebericht;

Ernstig verkeersongeval Froonackerdyk

BRITSWERT – Bij een verkeersongeval op de Froonackerdyk (N384) ter hoogte van de afslag naar Britswert zijn een 33-jarige man uit Westhoek en een 44-jarige vrouw uit Franeker om het leven gekomen. In de verongelukte auto zaten vijf personen. De andere drie inzittenden, een 5-jarige jongen uit Franeker, een 29-jarige man uit Franeker en een 27-jarige vrouw uit Westhoek, zijn zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 19.00 uur reed de auto met hierin de slachtoffers over de Froonackerdyk in de richting van Franeker. Vlak voor de afslag naar Britswert haalde de betreffende auto een aantal auto’s in. Een van deze auto’s sloeg echter linksaf richting Britswert. De auto met de slachteroffers week hier voor uit, reed door de berm en kwam tot stilstand in een sloot tegen een dam.

Door getuigen, omstanders en diverse hulpdiensten is assistentie verleend en ook is de hulp van de trauma helikopter ingeroepen. De 29-jarige man en 5- jarige jongen zijn met de ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. De 27 jarige vrouw is per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.