Gisteren hebben de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Bron in Damwoude wel een hele bijzondere meester voor de klas gehad. Niemand minder dan burgemeester Heldoorn heeft de kinderen voorlichting gegeven over vrijheid. Heldoorn vertelde over de 11-jarige Pieter Dantuma uit Broeksterwoude die in 1945 door Duits vuur om het leven kwam. Een indrukwekkend verhaal dat de kinderen zienderogen raakte. De gastles is gehouden in kader van ‘April, maand van de vrijheid’. Lees meer..

SNEEK – Op de N7 bij Sneek is woensdagmiddag een vrachtwagencombinatie in een sloot geraakt. Het verkeer tussen Bolsward en Joure ondervind momenteel hinder, vanavond tijdens de berging wordt de weg geheel afgesloten. Lees meer..

Maandagmiddag is er grote schade ontstaan aan een woning aan De Woarven in Westergeest. De brand ontstond vermoedelijk in de keuken en sloeg snel om zich heen. De bewoonster kon tijdig haar huis verlaten. De brandweer van Kollum was snel ter plaatse en kon uitbreiding van het vuur voorkomen. De gehele woning liep brand en rookschade op. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. De bewoner zal tijdelijk elders onderdak moeten zoeken. Lees meer..

TJALLEBERD: Zaterdag 5 april organiseerde brandweer Tjalleberd de provinciale brandweerwedstrijden in Tjalleberd. De brandweerdeelnemers verzamelden zich bij de brandweerkazerne en kregen daar een opdracht waar ze naar toe moesten gaan. Lees meer..