De doorgaande weg (N355) door Twijzel is weer open voor het verkeer. De afgelopen maanden werkten de provincie Fryslân en de gemeente Achtkarspelen samen aan de herinrichting van de dorpskom van Twijzel. En niet zonder resultaat. Er is minder geluidsoverlast en Twijzel krijgt straks een stukje van haar dorpse karakter terug. Vrijdag 19 september namen gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Max de Haan de vernieuwde weg feestelijk in gebruik. Lees meer..

LAUWERSOOG – De grote brand in de haven van Lauwersoog is onder controle. Woensdagochtend werd Lauwersoog opgeschrikt door een grote brand in het pand van Sterkenburg Vis. Brandweerkorpsen uit de hele regio kwamen met veel materiaal ter plaatse. Ondanks de grote inzet kon niet worden voorkomen dat het pand voor het grootste gedeelte uit brandde. Lees meer..

Harlingen ongeschut

Harlingen – zaterdag 6 september werd er voor de 3e keer Harlingen ongeschut gehouden. Dit evenement kenmerkt zich door dat de vloeddeuren gesloten blijven en daardoor een prachtig rondje door het pitoreske harlingen gevaren kan worden zonder dag er geschut hoeft te worden. Lees meer..