LAUWERSOOG – Zaterdagmiddag zijn een tiental schapen overleden bij een vrachtwagenongeval op de Marneweg bij Lauwersoog. De chauffeur uit het Friese Hantumhuizen reed richting Friesland, en kwam door nog onbekende oorzaak in de berm. De veewagen weer op de weg te krijgen mislukte, maar kantelde in de berm tussen de bomen. Lees meer..

BUITENPOST – Door een fors gaslek op de Troelstralaan in Buitenpost zijn er vrijdag rond het middaguur een tiental omwonenden geëvacueerd. De Troelstralaan is opengebroken en tijdens graafwerkzaamheden werd de gasleiding rond 12.00 uur stuk getrokken. Hierop werd de brandweer gealarmeerd. Lees meer..

LAUWERSOOG – De afgelopen week is een begin gemaakt van de sloop van Sterkenburg Vis in Lauwersoog. Op 10 september 2014 werd een groot deel van het bedrijf door een grote brand verwoest. Hierbij ging het oude gedeelte van het pand, met daarin de visverwerking, totaal verloren. Het restaurant en de winkel konden door de brandweer worden behouden, maar liep veel brand, rook en water schade op. Het bedrijf zal zo snel mogelijk worden herbouwd. Lees meer..