ENGWIERUM – Vrijdagavond is een vrachtwagen met de neus in de sloot beland langs de Saatsenwei bij Engwierum. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Het ongeval ontstond nadat de wagen met de wielen even in de berm kwam. De berm was te zacht en drassig, waardoor de chauffeur gelijk de macht over het stuur kwijt was. Lees meer..

SC Cambuur Leeuwarden, Bouwgroep Dijkstra Draisma en de gemeente Leeuwarden onderzoeken gezamenlijk de (ver)nieuwbouw van een stadion. Direct na de komende jaarwisseling zal uitsluitsel gegeven worden over de realiseringsmogelijkheden op de huidige locatie. Nieuwbouw rond het WTC-terrein blijft vooralsnog ook in beeld. Op basis van het onderzoek kan op korte termijn tot een weloverwogen keuze worden gekomen. Lees meer..

KOLLUM – Woensdagmiddag net na de klok van 13.00 uur heeft de brandweer van Kollum de Eskesstraat in Kollum afgezet. Reden was een klein gaslek ter hoogte van de Manolitobar. Tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezelnetwerk werd de gasleiding geraakt. Lees meer..

OUDEBILDTZIJL – Aan de Oude Bildtdijk bij het Friese dorpje Oude Bildtzijl is zaterdagochtend een woning volledig afgebrand. De bewoner van de woning is in de vlammenzee omgekomen. Lees meer..