LEEUWARDEN – In een woning aan de Siebe Schootstrastraat heeft zaterdag aan het eind van de middag een flinke woningbrand gewoed. Daarbij kwam flinke rookontwikkeling vrij. Lees meer..

Het afgelopen half jaar is hard gewerkt aan de uitbreiding van de WaterCampus aan de Oostergoweg te Leeuwarden. Op donderdag 10 april heeft de staalconstructie haar hoogste punt bereikt. Om deze mijlpaal te vieren kwam wethouder Henk Deinum naar de bouwplaats om het hoogste punt te plaatsen. Met een kraan hees hij de schoorsteen naar de top. Directeur Maarten Volbeda van BAM en de Raad van Bestuur Johannes Boonstra en Cees Buisman van Wetsus, de toekomstige hoofdgebruikers van het pand, begeleidden de wethouder hierbij door het bevestigen van gouden moeren in de schoorsteen. Lees meer..

Gisteren hebben de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Bron in Damwoude wel een hele bijzondere meester voor de klas gehad. Niemand minder dan burgemeester Heldoorn heeft de kinderen voorlichting gegeven over vrijheid. Heldoorn vertelde over de 11-jarige Pieter Dantuma uit Broeksterwoude die in 1945 door Duits vuur om het leven kwam. Een indrukwekkend verhaal dat de kinderen zienderogen raakte. De gastles is gehouden in kader van ‘April, maand van de vrijheid’. Lees meer..